Jämför och hitta bästa privatlånet 2022

Alla människor kan någon gång vara i behov av att låna pengar. Den vanligaste låneformen för privat bruk är privatlån, även kallat blancolån, men även snabblån är mycket uppskattade. Med ett privatlån har du möjlighet att använda pengarna till precis vad du vill och du behöver inte heller lämna någon säkerhet. Här kan du läsa mer om den populära låneformen.

Bästa privatlånen 2022

Plats 1: Santander

Plats 2: Bank Norwegian

Plats 3: Marginalen

Bästa snabblånen 2022

Plats 1: Klicklån

Plats 2: Ferratum

Plats 3: Slantar.nu

Hur du tar ett privatlån eller snabblån

Att ansöka om ett lån är idag väldigt enkelt. Förr behövde du ta dig till en bank och boka in ett möte med en bankman. Idag räcker det gott och väl med att du har en enhet som är uppkopplad till internet. Det kan vara en dator, så väl som en surfplatta eller en mobiltelefon. Du kan välja själv om du vill använda dig av en låneförmedlare och på så sätt kunna jämföra aktörerna och låneerbjudandena med varandra, eller så kan du vända dig direkt till din vanliga bank.

Själv ansökningsprocessen är precis lika enkel som ansökan i sig. Du fyller i hur mycket pengar du vill låna och hur många år du vill att löptiden ska gälla. Genom att göra detta får du en ungefärlig uppskattning på din månadskostnad. Du skickar därefter in din ansökan och inväntar svar. Det är kostnadsfritt att ansöka om ett lån.

Tack vare den moderna tekniken är det idag möjligt att signera sitt lånelöfte direkt över internet. Det är dock inte alla banker eller långivare som erbjuder metoden, men tillräckligt många för att det ska vara värt att nämna. Istället för att behöva invänta ett lånelöfte på posten så kan du använda dig av ditt vanliga Bank-id för att signera lånet. När du har gjort detta behöver du bara invänta utbetalningen.

Få ett privatlån utan UC

För bara några år sedan kunde det vara mycket svårt att ansöka om ett lån utan att en kreditupplysning hos Upplysningscentralen hämtades in. Idag ser det annorlunda ut även här. Det finns ett flertal banker och långivare som erbjuder lån utan UC. Det betyder dock inte att du inte behöver genomgå en kreditupplysning, utan helt enkelt att långivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag. Det kan till exempel vara Credisafe eller Bisnode. Orsaken till varför du kan vilja undvika en kreditupplysning från Upplysningscentralen kan bero på att du redan har många kreditupplysningar sedan tidigare, något som kan påverka om du får lånet beviljat eller inte.

Ta ett privatlån utan fast inkomst

Du behöver inte ha en fast inkomst för att kunna ansöka om ett privatlån eller ett snabblån. Arbetsmarknaden har förändrats mycket under de senaste åren och långivare och banker har behövt ändra sina lånevillkor för att fler ska kunna låna pengar. Det du däremot behöver se till är att du har en taxerad inkomst. Det har dock ingen betydelse om du arbetar extra, som vikarie, är under en provanställning, är egenanställd eller tillsvidareanställd. Observera att det främst är i samband med snabblån och privatlån som andra anställningsformer är godtagbara. Om du vill ansöka om ett bolån så kommer du till exempel att behöva ha en mycket god inkomst, tillsvidareanställning och säkerhet för lånet.

Hur du kan låna pengar snabbt

Ibland kan du hamna i en situation där du är i behov av att låna pengar väldigt snabbt. Det kan till exempel handla om en oförutsedd utgift som du behöver kunna hantera, men det kan också handla om att du har hittat en tjänst eller produkt som du vill investera i så fort som möjligt. I dessa fall kan ett snabblån vara rätt alternativ för dig.

Snabblån är enkla att ansöka om och du får ett besked inom loppet av några sekunder. Det som skiljer snabblånet från privatlånet är att utbetalningen vanligtvis sker på en gång. Du behöver således inte vänta flera dagar på att pengarna ska hamna på ditt konto.

Vilka kostnader finns med ett lån?

Att låna pengar ger dig en stor frihet att kunna köpa eller uppleva något som du länge har längtat efter. Viktigt att komma ihåg är dock att du alltid måste låna ansvarsfullt. Med det menar vi att du inte bör låna mer pengar än du verkligen är i behov av och att du säkerställer att din ekonomi kan hantera de utgifter och avgifter som kommer med ett lån.

Majoriteten av alla människor är medvetna om att det finns flera avgifter som inkluderas i ett lån. För det första så har du ett amorteringskrav. Det betyder att du måste betala av en del av lånebeloppet varje månad. Förutom amorteringskravet finns det även en ränta och en effektiv ränta. Den förstnämnda ska betalas varje månad, medan den andra betalas årligen.

Många aktörer ser till så att dessa kostnader är de enda du kommer att ha, men det finns några långivare som även kan ha andra kostnader. Dessa hittar du vanligtvis i det finstilta. Det kan handla om en aviavgift, en uppläggningsavgift eller en administrationsavgift.

Tjänster för att jämföra lån

Innan du ansöker om ett snabblån eller ett privatlån är det otroligt viktigt att du jämför innan du väljer. Att jämföra ger dig möjlighet att se vilken bank eller långivare som är beredd att ge dig det bästa erbjudandet. Hur många banker som deltar kan vara varierande, men i de flesta fall kan du räkna med svar från 5-10 banker. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och i de flesta fall krävs det bara en kreditupplysning.

Det finns flera saker som är viktiga när du ska jämföra lån. Naturligtvis ska du se till så att långivaren erbjuder dig en bra ränta. Glöm heller inte bort att även titta på andra avgifter och kostnader, samt löptid och vilket typ av lån det är: annuitetslån, rak amortering, rörlig ränta m.m. Hör dig även för med den aktör som du är intresserad av om du har möjlighet att lösa lånet i förtid och om du kan betala av mer än det utsatta månadsbeloppet om du skulle önska.

På marknaden kan du hitta ett flertal jämförelsetjänster som hjälper dig att hitta ett bra privatlån eller snabblån, men det finns tre aktörer som är ledande idag.

Zmarta

Hos Zmarta kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor. Aktören samarbetar med över 30 olika banker och erbjuder signering med hjälp av Bank-id. En ansökan tar endast 2 minuter och en utbetalning sker inom loppet av 1-5 dagar. Zmarta använder sig av Upplysningscentralen och godkänner inte betalningsanmärkningar.

Lendo

har kommit att bli Sveriges absolut största och mest populära jämförelsesajt när du vill hitta ett bra privatlån. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån från Lendo och du kan även välja att samla dina lån i samband med ansökan. Här får du en aktör som ränteförhandlar åt dig och som kräver en årsinkomst på endast 110 000 kronor.

Advisa

Vill du använda dig av en populär och seriös låneförmedlare så är Advisa ett bra val för dig. Här kan du ansöka om ett lån upp till 600 000 kronor och får en bra och snabb service hela vägen. Advisa erbjuder tyvärr ingen digital signering i dagsläget, men det stora utbudet av samarbetspartners (banker) gör att det helt klart kan vara värt att invänta lånelöftet på posten. En utbetalning tar mellan 3-5 arbetsdagar. Ingen utbetalning sker på helger.

Tips för privatlån

Att ta ett privatlån är idag väldigt enkelt och låneformen är populär och uppskattad av många anledningar. Som vi tidigare nämnde behöver du inte ha någon säkerhet för att kunna ansöka och både ränta och löptid är i många fall väldigt bra. Vi vill dock ändå ge dig några tips på vägen för att du ska bli så nöjd som möjligt.

  • Samla lån – Har du flera små lån och krediter i dagsläget så kan du samla dina lån för att bara ha en månadskostnad att hantera.
  • Låna ansvarsfullt – Ett lån betyder alltid lånade pengar. Se därför till att du bara ansöker om den summa som du är i behov av och att du kan hantera de kostnader som kommer med ett lån.
  • Bättre kreditvärdighet – Ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre villkor kommer du också att få. Se till att städa upp i din ekonomi innan eller i samband med ansökan, t.ex. genom ett samlingslån.
  • Snabblån eller privatlån? – Svårt att veta vad du ska välja? Ett snabblån har snabb utbetalning men också en snävare löptid än privatlånet. Dock sker utbetalningen mycket kvickare. Privatlån erbjuder vanligtvis även ett högre lånebelopp.
  • Jämför innan du väljer – Vi kan inte nog trycka på hur viktigt det är att du jämför lån innan du väljer. När du jämför har du möjlighet att se vilket lån som har de bästa villkoren och som passar dig och din ekonomi bäst.
  • Snabbare låneprocess – Vill du få en så snabb låneprocess som möjligt (ansökan, besked, utbetalning) så är det en långivare eller låneförmedlare som erbjuder signering med Bank-id som du ska satsa på. Signering med Bank-id kan minska låneprocessen med flera dagar.

Källa: www.låneguiden.se

Bästa privatlånen 2022

Plats 1: Santander

Plats 2: Bank Norwegian

Plats 3: Marginalen

Bästa snabblånen 2022

Plats 1: Klicklån

Plats 2: Ferratum

Plats 3: Slantar.nu